Почивка

Свържете се с нас, за да организираме за вас посещение на хижа "Яворов", заслон "Кончето", хижа "Вихрен", хижа "Гоце Делчев", хижа "Безбог", както и "Бъндеришките езера". Можем да организираме и посещения до множеството културни паметници и забележителности в района по ваше желание.

Ако проявявате интерес и искате да се възползвате от нашите предложения за пешеходен туризъм по време на вашия престой, моля попитайте на рецепция, където ще ви дадат по-подробна информация за маршрути и цени.

Реденка – Рилски манастир
Реденка – Мелник – Роженски манастир
Реденка –Добърско
Реденка - Ковачевица

Реденка – Рилски манастир

8:30 часа - Реденка – Рилски манастир 10:00 часа – пристигане в Релския манастир 13:00 часа – обяд 14:30 p.m. - Рилски манастир – Реденка Цени: от 3-6 човека група-27 лв. на човек От 3 до 13 човека група-15лв. на човек В цената е включена и такса за посещение на манастира и сухи пакети Информация за Рилския манастир: Обителта представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800 кв. м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Затова поклонникът или туристът, който попада във вътрешността през една от двете железни порти, остава изненадан от мекотата на архитектурните форми: арки и колонади, покрити дървени стълби и резбовани чардаци, зад които са килиите – 300-400 на брой. В средата на калдъръмения двор в странна симбиоза съжителстват суровите бойници на Хрельовата кула и бароковите сребърни куполи на главната църква. В средата на вътрешния двор се издига най-старата сграда в комплекса – впечатляваща каменна кула, създадена от местния феодал Севастократор Хрелю през 1334-1335 г. Непосредствено до нея стои и малка църква, която е само няколко години по-млада (1343 г.). В по-нови времена (1844 г.) към кулата е добавена и камбанария. Приблизително от същия период датира и главната манастирска черква “Рождество Богородично”. Счита се, че създателят на Рилската обител е първия български монах- отшелник Йоан Рилски (876-946г.), избрал пътя на пустинножителството като способ за духовно усъвършенстване и начин на протест срещу потъпкването на високите нравствени норми на истинското християнство. Роден през 70-те години на IXв., свидетел на упадъка на Първото българско царство по времето на цар Петър. Обяд и свободно време В 14.30 часа тръгване за ваканционен комплекс „Реденка”

Реденка – Мелник – Роженски манастир

8:30 часа. – Реденка – Мелник 11: 00 a.m. - Роженски манастир 13:00 a.m. –Роженски манастир – Реденка 16.30часа – отпътуване за ваканционен комплекс „Реденка” Цени: от 3-6 човека група-35 лв. на човек От 3 до 13 човека група-20лв. на човек В цената е включена и такса за посещение на манастира и сухи пакети Отпътуване от ваканционен комплекс Реденка в 8.30 часа за един от най- известия град с винени изби в България- Мелник. Посещение на Историческия Музей в Мелник- Кордополовата къща и и дегустация на известното Мелнишко вино. Посещение на Мелнишките пирамиди. Обяд в традиционне български ресторант и свободно време. След обяд отпътуване за Роженския манастир. Разглеждане на къща музей на баба Ванга Отпътуване за ваканционен комплекс „Реденка”

Реденка –Добърско

09:00 часа - Реденка – Добърско
09:30 часа – Посещение на църквата „св.св. Теодор Тирон”
11:30 часа – обяд и свободно време из Добърско
13.30 часа – Реденка
Цени:
от 3-6 човека група-10 лв. на човек
От 3 до 13 човека група-7лв. на човек

В цената е включена и такса за посещение на манастира и сухи пакети Пристигане в Добърско в 9.30 часа. Там ще посетите църквата „св.св. Теодор Тирон” Църквата е построена през 1614 г. Тя на 3 място по важност в листа на туристическите обекти. В църквата има извор с минерална вода с която войниците са мили очите си. Тръгване за ваканционен комплекс „Реденка” В 13.30часа

Реденка - Ковачевица

9:00 часа - Реденка
11:00 часа - Ковачевица
13:30 часа – Реденка
от 3-6 човека група-27 лв. на човек
От 3 до 13 човека група-15лв. на човек
В цената е включена и такса за посещение на манастира и сухи пакети Тръгване в 9.00часа от ваканционен комплекс „Реденка” за красивото място наречено Ковачевица. Село Ковачевица се намира в планински район. На около 24 километра е град Гоце Делчев, а най-близкото населено място до Ковачевица е село Горно Дряново на 5 километра.Селото е разположено на река Канина, в долината на която се намира малкото обработваема земя и единственият път, който води към Гоце Делчев и долината на река Места. В селото се заселват българи от Рибново и вероятно от Банско. През 18 век в селото пристигат и българи от западна Македония. За това днес свидетелстват двете части на селото, горната Банева и долната Арнаутска махала Село Ковачевица е запазило автентичния си вид от 18-19 век и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Ковачевица е архитектурен резерват, подобно на Копривщица и Стария Пловдив, и е запазила живописната си възрожденска архитектура. В 13.30 тръгване за ваканционен комплекс „Реденка”

Адрес

Главен път Предела-Банско
Местност "Реденка", до Разлог

Контакти

Тел: 0747 8 15 17
Моб. тел.: +359 887 766 656 
                  +359 887 595 986

Свържете се с нас

Веб-портал JooMix.